In de tijd van deze coronacrisis is het helaas lastig om spontaan het vliegtuig te pakken naar een verre bestemming. Toch is dit geen reden om maar thuis binnen op de bank te blijven zitten. In ons eigen mooie Nederland zijn er talloze plekken om te bezoeken. Want wees een eerlijk, er zijn nog genoeg dingen om te zien waar je nog niet bent geweest. Hoe fijn is het dan om op fietsvakantie te gaan? Je kunt zelf kiezen hoe lang je weg wilt blijven, hoe ver je wilt gaan en wat je allemaal gezien wil hebben. Heb je wat minder veel energie of uithoudingsvermogen, kies er dan voor om met een e-bike te vertrekken.

Let altijd op je veiligheid

Het lijkt misschien erg voor de hand liggend, maar toch vinden we het belangrijk om al eerste stap aandacht te besteden aan je veiligheid. Dat is natuurlijk altijd het belangrijkst om op te letten. Check altijd van te voren of je verlichting het goed doet, en het liefst dat je op je kleding of fiets extra reflecterende delen hebt zitten. Niks is vervelender dan dat je net wil vertrekken en je er achter komt dat je een platte band hebt. Check daarom goed of je banden hard opgepompt zijn en dat ze natuurlijk nog heel zijn. Als je in het bezit bent van een e-bike is de kans groot dat je een schermpje op je stuur hebt. Op de best e bike display kun je zien hoe hard je gaat, en hoeveel energie er nog in je accu zit. Houd deze af en toe in de gaten, om niet voor verrassingen te komen staan. Maar, houd natuurlijk vooral zicht op de weg.

Kies de juiste e-bike uit

Er zijn talloze verschillende e-bikes te vinden, waardoor er voor ieder een passende fiets te vinden is. Welke e-bike het beste bij je past, ligt aan je voorkeuren en behoeftes. Hoe je als man misschien een hoge stang fijner vindt, kun je als iemand die slechter ter been is een e-bike kiezen die een lage instap heeft. Er is ook een elektrische fiets op de markt die speciaal voor moeders is bedoeld. Deze elektrische fiets, mamafiets, heeft bijvoorbeeld een extra sterke bagagedrager, die daardoor zeer geschikt is voor kinderzitjes. Ook heeft deze fiets een sta standaard, waardoor je fiets rechtop op de standaard kan staan. Dit is handig voor moeders, om zo hun kindje veilig en gemakkelijk in het zitje te kunnen zetten. Wat je voorkeuren of behoeftes ook zijn, voor iedereen is een passende oplossing te vinden.

Stippel een mooie route uit

Tot slot is het fijn om van te voren een mooie route uit te stippelen die je wilt gaan rijden, al kun je je natuurlijk ook laten verrassen waar de wegen je naartoe brengen. Op internet kun je verschillende mooie fietsroutes vinden door Nederland. Een die bij ons hoog op de lijst staat is een tocht door Woudenberg, door Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Tussen de Amslod klanten review over de e-bikes kun je terugzien dat veel mensen de fiets gebruiken voor een fietsvakantie of meenemen op vakantie naar het buitenland.

Door admin