spanje in november

Dat het Spaanse zonnetje in September goed brand is bij de meeste mensen wel bekend. Maar er zijn ook veel mensen die in de winter Spanje graag willen bezoeken. Maar de grote vraag is dan meestal of het wel warm genoeg is. Als jij iemand bent die graag naar het zuid Europese land wil in de wintermaanden, dan dien je wel na te denken naar welke bestemming.

Spanje is groot

In vergelijking tot Nederland en België is Spanje een behoorlijk groot land. In Nederland kunnen de temperaturen al aardig verschillen tussen het zuidelijkste en noordelijkste puntje. Bij een groter land zijn deze verschillen nog een stuk duidelijker. Zo kun je in het zuiden lekker genieten van de zon, terwijl je in het noorden met je ski’s over de sneeuw kunt.

Zon vakantie Spanje in de winter

Wil je naar Spanje voor de zon om bijvoorbeeld te overwinteren. Dan zijn er verschillende mogelijkheden. De zuidelijke plaatsen en de Spaanse eilanden zijn hierbij de beste keuzen als je kijkt naar de verschillende temperaturen en zonuren. Ook wordt de badplaats Benidorm in de wintermaanden druk bezocht door mensen die van een warmer klimaat houden. Tevens zijn er veel mensen die juist voor het klimaat deze plaatst opzoeken om minder last te hebben van pijnklachten welke opspelen met kouder weer.

Wintersport in Spanje

Veel mensen weten dit niet, maar Spanje is een geweldig land om eens op skivakantie te gaan. Vanaf eind November tot halverwege april is het mogelijk om te genieten van meer dan dertig skigebieden. Om te skiën dien je in het Noorden van het land te wezen. De Spaanse Pyreneeën bieden talloze mogelijkheden om te genieten van de sneeuw. Skiën, snowboarden of langlaufen, het is er allemaal mogelijk in de winter maanden.

Bekende Sneeuwgebieden

  • Sierra Nevada
  • Cerler
  • Masella
  • Baquira-Beret

Door admin