zonvakanties

Ondanks de corona ellende is het nog goed mogelijk om op vakantie te zijn. Er wordt hierbij wel aangeraden dat men gevaccineerd is, om zo problemen te voorkomen op vakantie en de terugreis naar Nederland of België. Wil jij in het najaar nog even lekker van de zon genieten? Dan zijn deze vakantiebestemmingen zeker de moeite waard om eens naar te kijken.

Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse republiek is een land gelegen in het Caraïbisch gebied. Dat doet voor de meeste mensen direct denken aan zon, blauwe zee en mooie stranden. Dit is dan ook direct wat je in dit prachtige land kunt verwachten. In de maand oktober kun je er nog steeds temperaturen van dertig graden Celsius verwachten. Als het wat kouder is, dan zul je nog steeds kunne genieten van een temperatuur of 23 a 24 graden Celsius. Al bij al temperaturen waarvan we in Nederland en België alleen van kunnen dromen in de maand oktober.

Om de Dominicaanse republiek echt te verkennen is het aan te raden om voor een rondreis te kiezen. Daar de Dominicaanse republiek zo veel moois te bieden heeft, wat niet vanaf één locatie allemaal te bezichtigen is. Het zou natuurlijk zonde zijn als je op vakantie bent in zo’n mooi land en je niet al het moois bekeken hebt. Vooral de minder toeristische plekjes, zijn zeker de moeite waard om te bezoeken, om zo het land en haar inwoners echt te leren kennen.

Andalusië in zuid Spanje

Wil je het dichterbij huis zoeken, dan is het zuiden van Spanje ook een goed alternatief om nog even van de zon te genieten. De temperaturen zijn dan wel een stukje lager dan bijvoorbeeld de Dominicaanse republiek, maar het is er nog steeds een stuk aangenamer dan in Nederland en België. Met temperaturen van zo maximaal 26 graden Celsius en op koude dagen zo rond de 17 graden Celsius. Is het nog steeds aardig lekker weer en kun je er genieten van een najaarszon.

Met zo’n drie uurtjes vliegen ben je al vlot op plaats van bestemming. Een villa of een mooi appartement huren in het najaar buiten de vakantieperiodes om, is een heel stuk voordeliger. Als je zelf een accommodatie huurt, dan is het aan te raden om bij het vliegveld een huurauto te huren. Op deze manier ben je erg mobiel en kun je de omgeving goed verkennen.

Door admin