uitstapje in de natuur

Zit de sleur in je relatie en wil je graag meer tijd besteden met je partner? Dan is een vakantie een geschikte manier om er gezellig op uit te gaan. Echter iedere week op vakantie is voor veel mensen niet te doen. Wat wel goed te doen is, zijn uitjes in eigen land, waarbij het niet veel geld hoeft te kosten.

Een lange boswandeling in eigen land

Een romantische boswandeling doet het vaak erg goed. Lekker een frisse neus halen, bewegen en gezellig met zijn tweeën in de natuur vertoeven. Zijn punten waarbij het niet mis kan gaan. Het mooie is dat het niet eens zo veel hoeft te kosten. De meeste kosten zullen zitten in de reis er naartoe. Lijkt het je wel iets maar weet je zo niet welk bos je kunt kiezen? Hieronder een aantal voorbeelden:

Mooie bossen in Nederland

  1. Loonse en Drunense duinen. Mooi bos met geweldige zandgebieden. Het is dan ook niet voor niets het grootste stuifzandgebied in West-Europa. Gelegen net iets boven Tilburg is het een ideale bestemming voor mensen afkomstig uit het zuiden des lands.
  2. Nationaal Park Veluwezoom. Een natuurgebied van 5000 hectare op de Veluwe, waarbij je gemakkelijk een dag kunt rondlopen. Het eerste Gelderse nationaal park is zeker de moeite waard om te bezoeken.
  3. Nationaalpark Dwingelderveld. Deze parel is gelegen in Drenthe is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Besluit je om je trouwe viervoeter mee te nemen, dan is dit geen probleem in dit natuurgebied. Echter dienen honden wel aangelijnd te zijn.

Maak de boswandeling nog leuker met een picknick

Door het bos lopen is natuurlijk op zich al erg leuk. Maar het is nog een stuk romantischer om tussentijds een picknick in te lassen. Ga voor de boswandeling langs de plaatselijke supermarkt en zorg dat je bestek, bekers en twee rugtassen en een kleed mee neemt. Zo kun je voor weinig geld een geweldig leuk uitstapje hebben. Houd het ook gezellig voor de natuur door wel al je afval netjes mee te nemen. Een kleine moeite daar de rugtas op de terugweg een stuk lichter is.

Door admin